tiistaina, syyskuuta 15, 2020

~Entä jos Katri Kulmuni olisi luvannut puoluekokoukselle eroavansa hallituksesta?


Kuva: ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1191021 -  

Oletetaan, että Keskustan uusi puheenjohtaja tulee toimeen PM Sanna Marinin kanssa


**

...

HS ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006626221.html  - 

..

HS: "Annika Saarikko johtaa välitilan puoluetta"

..
Kommentti

Ilkka Luoma  

Entä jos Katri Kulmuni olisi räväyttänyt puheenjohtajavaalin esipuheessaan suuren ilon monille kekkos-alkiolaisille: "Johdollani eroamme Marinin hallituksesta".

Aikanaan ikivireän Paavo Väyrysen opissa ollut Kulmuni olisi voinut tehdä suunnitelmallisen epätoivoisessa asemassa tuon veret seisauttavan hallituksesta eroamislupauksen.

Olikohan Katrin hampaankoloon jäänyt vielä katkeruus, kun jäi valovoimaisen PM Sanna Marinin varjoon, ainakin puheverbaaliudessaan, jossa Kulmunin tietty intonaatiokaan ei tuonut vakuuttavuutta kuulijoihin nähden.

Ehkä oppi-isä Väyrynen olisi voinut neuvoa alun suojattiaan? Tosin Katri ylpistyi, kun kuittasi ministeripostin, eikä Paavon asiahuhuilut enää kantaneet Senaatintorille saakka.


”Kekkonen olisi voinut rientää apuun Keminmaalta”

Ei Urho, vaan Paavo olisi voinut kehittää piireistään tämän yllätyksen, joka ei olisi ollut yllätys Kepun tietylle kenttäväelle. Sen tiedän, että Paavolla on edelleen Keskustassa kannattajansa. Katri olisi ehkä kuunnellut nostajaansa, apua olisi tarvittu, kun hätä oli suuri.


Entä sitten, jos olisikin?

Ei mitään, sillä Kepu vaihtuisi Kokoomukseen, olihan Kokoomuksen nouseva tähti Elina Lepomäki jo haastanut, ehkä kosinut pääministeri Marinia - kaikille työttömille ansiosidonnaisellaan. Ehkä tuo Elinan veto viehättää toveripiirin uudistusta rakentavaa Marinia?


Rajua peliä Oulussa, sanoisin

Toisaalla olisin kyllä odottanut Lepomäen haastaneen istuvan Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orvon, Kokoomuksen viikonlopun puoluekokouksessaan.

Orpo sai Kulmunin kosintayrityksessään Marinilta suorassa tv-keskustelussa korvilleen, kun Petteri yritti maanitella Katria puolelleen, kun oltiin Sannan ykköshallituksen perustajaisissa.


Kuitenkin Marin on jo koko kansan Sanna


Emme maalaa tähän väljähtynyttä sananpartta - "Kepu pettää aina". Tuon sijasta jään miettimään miten Sanna tulisi toimeen Elinan kanssa |1. Politiikka on paljolti jossittelua ... ja myös uhoa.

Annika Saarikko valittiin
.

..
.
EKSTRA

...

Ei kommentteja: