sunnuntaina, syyskuuta 27, 2020

Kansakuntamme enemmistö on viitoittanut turvallisuutemme strategian

 


Kuva: By Ilkka Luoma (C) - kun Nato esitteli taisteluvoimaansa suomalaiselle yleisölle Helsingissä

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/07/vakevasti-suomalainen-natovastustus.html

*

...

Kansakuntamme enemmistö on viitoittanut turvallisuutemme strategian

1 - Suomelta ei puutu turvallisuutensa kirkasta johtoajatusta, varsinkin, jos poliittiset päättäjät tunnistavat, ymmärtävät ja hyväksyvät kansakuntamme suuren enemmistön vuosikausia kestäneen periaatteen olla liittymättä Natoon - läntiseen sotakoneeseen.

Suomalaisen useimmiten yli 50 prosentin enemmistön tahtotilan Nato-kielteisyydestä on ainakin presidentti Sauli Niinistö oivaltanut - siitä erinomaisena todisteena hänen ilmaus laatumedia Financial Times -lehdelle: "Olen suomalainen" |1 - kysyttäessä mikä on Suomen asenneilmasto Natoon - tuohon läntiseen US-johteiseen sotilasliittoon.

Tuon kansakuntamme hyvin kirkkaan johtoajatuksen päälle onkin koetettu rakentaa tuota HS-jutussa|* esiteltyä 'sotaverkostojen himmeliä' - mitä erilaisimpia aie- ja muita kommunikeasopimuksia. Dramaattisimpana tuo ennen allekirjoituksia eduskunnalle ja kansakunnalle esittelemätön Nato - Isäntämaa MoU pöytäkirja |2.

Sekin tunnistetaan, että Kokoomuspuolue on ainoa - rehdisti - Naton intoinen, veisivät eräiden johtohenkilöidensä tulokulmista Suomen suoraan Natoon - ohi jopa kansanäänestyksen |3. Tähän kansalaistemme ohittamiseen kokoomustaustainen reaalimaailman ymmärtäjä - presidentti on sanonut stopin.

Suomalaisilta tullaan kysymään puolueettomuuspohjaisella kansanäänestyksellä sitova mielipide Natosta - jos sellaista yleensä enää tarvitsee kysyä.

 

Tänään maailma Elää US-johteisessa uusnormaalissa – US-presidentti Donald Trumpin vetämässä "uhkaa, kiristä ja pakota" -maailmanpolitiikassa

On meneillään idän ja lännen välinen vastakkainasettelu |4 ja informaatiosota, jonka barrikadeilta myös hahmottuvat Naton kannattajat, joita kansakuntamme kansalaisviisaudessa esiintyy 15-26 prosentin kannatushahlossa.

Kansakuntamme ei edes enemmistönä liittyisi Natoon - vaikka suosittu Niinistö sitä sattuisi kannattamaan |5.

 

Kansakuntamme tietää olonsa täällä lännen ja idän vedenjakajalla

Tunnemme myös historiamme ja suurmiestemme J.K. Paasikiven ja Urho Kekkosen ajatusmaailmat: "viisauksien alkavan tosiasioiden tunnustamisesta” >

.

 

|* HS: ” Suomen puolustus­yhteistyöstä puuttuu johtoajatus

~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006649792.html  –

 

.

2 - Suomen pidemmän hahlon viisaus on puolueettomuudessa - sen sotilaspolitiikan osalta

Me sijaitsemme eräällä maailman tulenarimmilla alueilla - tuon maailman toisen ydinasesuurvallan Venäjän Kuolan niemimaan vieressä, jossa taas sijaitsevat maailmallisen suurydinsodan esto- ja uhkajärjestelmät.

Kuolassa sijaitsevat Venäjän Pohjoisen laivaston strategiset Borei-ydinsukellusveneet ja niiden Bulava mannertenväliset monikärkiydinohjukset - nuo ovat se este, ettei tahallista ydinsotaa kahden suuren välille voi syttyä.

 

Vahinkosyttymiset erikseen – lumipalloefekteineen

Tässä on se syy, miksi Suomen tulee kirkastaa omaa puolustautumisen strategiaa - se tarkoittaa Nato - Isäntämaa pöytäkirjan irtisanomista.

Venäjä tietää erittäin tarkasti tuon Nato - Isäntämaa pöytäkirjan sisällön ja tarkoitteen

Nato – Isäntämaa pöytäkirjatarkoite antaa mahdollisuuden US/Natolle tuoda taistelu- ja rynnäköintikoneistoa Suomeen harjoittelemaan, kuten onkin tapahtunut. Ja vaarallisin on yhteiset taisteluharjoitukset Suomen Lapissa - Kuolan välittömässä läheisyydessä. Venäjä varautuu tähän täydellä teholla.

Venäjä ei luovu roolistaan olla este suurydinsodalle, ja tuo este on juuri Kuolassa.

 

Suomen Lappi olisi US/Natolle aivan erinomainen taistelualusta kohden itää

Lapissa on erinomaisten yhteyksien päässä hyvin asiaansa sopivat lentokentät, joista on vain muutama sata kilometriä Kuolan Borei -kalliotukikohtiin, joita ei voida perinteisin pommein tuhota - vain taktisin ydinasein.

Ja nyt se kohtalon sormi: Nato - Isäntämaa pöytäkirja ei kiellä US/Natoa tuomasta ydinaseita Suomeen! Ruotsi kielsi vuoden pohdinnan jälkeen nuo US/Nato -ydinaseet omassa Isäntämaa-pöytäkirjassaan.

Suomi ei myöskään allekirjoittanut ICAN ydinaseet kieltävää sopimusta |6, kuten ei Ruotsikaan - kerrotaan USA' n uhanneet tuosta allekirjoituksesta Ruotsia.

Suomen rooli on puolueettomasti hyvien neuvottelupöytien kattaus - kaikille kolmelle suurelle: Kiinalle, US:lle ja Venäjälle. Tässä on meidän kirkas turvallisuuspolitiikan strategia. e

.

Tekstissä esiintyvät viitteet |1 - |6 löytyvät täältä alkaen 28092020.

 

..

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


 

HUOM. Laadittu ja lähetetty Kansalaiskirjoitus edustaa allekirjoittajansa mielipidettä – eikä kuvasta miltään osin lähetysosoitteen – https://www.ympäristöteollisuus.fi virallista kantaa ja/tai mielipidettä.


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; sanna.marin@vnk.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi

Kopio:

ben.zyskowicz@eduskunta.fi; elina.lepomaki@eduskunta.fi; annika.saarikko@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; antti.lindtman@eduskunta.fi; li.andersson@eduskunta.fi; matti.vanhanen@vm.fi; jyrki.katainen@sitra.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; martti.ahtisaari@cmi.fi
.