keskiviikkona, syyskuuta 02, 2020

Slaavilainen yhdistelmä -valkoisina venäläisinä ja isäntänä Kremlissä

 


Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-9591714 - 

*

...

HS-tekstiote: " ... ”Valitsipa Valko-Venäjän johto minkä hyvänsä tavan käydä vuoropuhelua väestönsä kanssa, me hyväksymme sen.”" -HS-tekstin mukaan näin sanaili Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov


Neuvostoliitto oli valloituksien jälkeinen neuvostotasavaltojen liitto, jossa sopimuksissa Kremlin kanssa oli myös eroamisen mahdollisuus, kuten Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjän nouseva tähti Boris Jeltsin halusi tai "halusi".


Eräs yhteinen piirre jäi Ukrainalle ja Valko-Venäjälle - slaavilaisuus, joka on myös moniselkoinen luonteenlaatu, historia ja perinnegenetiikka hallintomenetelminä.

Slaavilaisuuden osalta EU' ssa on jo omakohtaisia kokemuksia - puolalaisina ja unkarilaisina - Romania ja Bulgaria odottavat jännitteellisinä. Eurooppa jakautuu EU' n sisälläkin - itään ja länteen, ja idän takana on tuo maailman suurin pinta-alavaltio - Venäjä, mikä on taas portti vieläkin kauemmaksi itään - maailman suurimman talouden (bkt/PPP - IMF 2015) Kiinan rajoille.


Venäläiset ovat olleet usein jarru Aasian sotilaallisille reviirilaajennuksille

Nyt meillä Suomessakin venäläisyys ja Venäjä ovat median hampaankolossa - selittein väärästä yhteiskuntamallista ja uhkaavasta yhteiskuntakehityksestä.

Laadukkaaksi itseään kutsuva perinnemedia on vahvasti ja hienostuneesti sitä mieltä, että maailmallisesti vähemmistöinen läntinen yhteiskuntajärjestys on se oikea.

Mitä tuohon läntiseen uskoon sanoo maailman suuri enemmistö, joka usein joutuu läntisen kulttuurin sotilasjohtaja USA' n hampaisiin monine hyökkäyssotineen, joille aina löytyy jokin, mediankin jopa suitsuttama hyväksymissyy - ihmisoikeuksina!


Venäjä, kuten Kiina ovat nyt median hampaissa - täällä Suomessakin

Venäjällä ja Valko-Venäjällä on valtioliittosopimus, jossa keskustelee värikkäästi kaksi itsenäistä valtiota - toki toinen energiapihdein kiinnitettynä - erikoisen halvalla maakaasulla ja öljyllä. Näin oli aikansa Ukrainankin tilanne, mutta sitten syttyivät ulkoa ja sisältä johdettu kansannousu - noin 3-8 prosenttia äänioikeusmäärällä!


Miksi Venäjästä luodaan uhkaa?

[[68|226] ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80173/miksi-lannenmies-luo-uhkaa-venajasta - (66) 10432]



...

Ei kommentteja: