tiistaina, syyskuuta 22, 2020

Venäjän ja Valko-Venäjän välinen valtioliitto antaa etuoikeuksia Venäjälle

 


Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005941237.html  - 

*

...

 HS https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006642750.html 

Venäjä näytti, että se määrää Valko-Venäjän suunnan

..
Ilkka Luoma 

Kommenttiotsikoksi valiintui ote HS-jutun leipätekstistä: " ... Venäjä kirjaimellisesti myrkytti suhteensa Eurooppaan ... "

'Mikäli Venäjä myrkyttää suhteensa Eurooppaan', se myrkyttää samalla suhteensa myös itse Venäjään, sillä Venäjä on Euroopan suurin valtio, niin pinta-alana kuin väkilukuna. Oppositionääri Aleksei Navalnyin todisteeton myrkytysväite Kremlin suuntaan lännestä ei riittäne koko Venäjän myrkyttymiseen?

Tunnetusti Eurooppa alkaa Atlantin rannoilta - jatkuen Venäjän Uralille ja Volgan mutkille. Eurooppa ei ole yhtä kuin EU. EU on vain osa Eurooppaa, suuren osan jäädessä EU' n ulkopuolelle.
..

Venäjän ja Valko-Venäjän yhteys

Moskovalla ja Minskillä on valtioliitto - kolmikantaisena; se antanee enemmän perspektiiviä Kremlin ottaa kantaa, antaa tukea kuin suojelua liittokumppanilleen - kuitenkin enemmän kuin EU' n touhuilu Ukrainan kanssa, vaikka EU onkin rahoittanut muun muassa Kiovan maakaasuvelan maksua Venäjälle - kaasusta, josta ukrainalaiset saivat vielä erikoisalennusta.

Tuosta kaasualennuksesta huolimatta Ukraina kiristi maansa läpi kulkevan venäläisen maakaasun virtausta EU' hun ... ottivat jopa EU' n maksamaa kaasua omaan käyttöön!

Tuossa yllä oli eräs juurisyy miksi Venäjä Saksan ja muidenkin EU-jäsenmaiden kanssa rakensi Nordstream I kaasuputkiparin, se ei joudu kolmansien kiristyksen alle, sillä kulkeehan se kansainvälisiä merenpohjia myöten Venäjältä EU-Eurooppaan.

Nyt Nordstream II putkipari on trumppistisen "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikan ikeessä, josta jopa Saksa närkästyi.


Valko-Venäjän osalta herää yleiskysymys vallansiirrosta, vallankumouksesta jopa vallankaappauksesta

Mikä on se kansalaisten osallistumisprosentti äänioikeutetuista, jotta vallansiirto tai -kaappaus on demokraattisesti hyväksyttyä? Onko se tuo Valko-Venäjällä oleva noin viisi prosenttia, onko se Ukrainassa ollut noin 10 prosenttia - vai pitäisikö sen olla yli 50 prosenttia?
..

Mikä olisi oikea vastaus lännen kannattaman demokratialiikkeen mielestä?


...
IJL HS-kommentit [33 567]

Ei kommentteja: