torstaina, syyskuuta 03, 2020

PM Sanna Marinin johdolla demariliike uudistuu ja vihertyy vastaamaan Elämämme todellisia tarpeita

 


Piirros: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11523136  - 

*

...

1 - HS-ote: " ... kyselyyn haastateltiin 2442 ihmistä, joista kantansa ilmoitti lähes 1660 ihmistä ... " -puolueensa ilmoittajia oli noin sama määrä mikä on ollut perinteellinen äänestysvilkkaus.


Jos kuunteli PM Sanna Marinin linjapuheen demareiden puolukokouksen päätteeksi, voisi arvata, että se herätteli vihreästi ajattelevia vastuuihmisiä.

Sanna käytti linjapuheensa ajasta merkittävän osan ympäristön puolesta - ympäristön joka lopulta Elättää meidät kaikki. Vastuu kuulsi Sannan puheesta hyvin vihreänä, ehkä yhdennellätoista hetkellä - ehkä, tai kaikki oli huolella suunniteltua. Tämän päättäkööt kukin lukija ja myöhempi äänestäjä itse.

Merkitsevää on se, että demareiden kannatus jatkuu kestävänä vaikka puolue kantaa hallitusvastuussa pääministerin tuolia. Yleensä kannatus laskee ja oppositio pääsee helposti edelle. Tosin lopulta vain vaaleissa annetut äänet ratkaisevat - tämän tietävät kaikki puolueet, siksi SDP ei tee ylenpalttista riemua kannatusjohdostaan - vaan keskittyy nyt Sanna johdolla puolueen vahvaan uudistamiseen.

Toistaiseksi Sanna on kyennyt johtamaan NNV-hallitustaan (vahvennettuna pitkällä kokemuksella - VVM Matti Vanhasella, Kesk.) menestyksekkäästi - juuri oikeiden Korona-päätöksien osalta, kuinka kauan - jää nähtäväksi.

Sannan harkitseva ja asiantuntijoita kuunteleva toimintamalli ei ainakaan heikennä myöhempääkään tulosta, ellei kuvioihin tule liian paljon tuntemattomia muuttujia - mikä onkin mahdollista!


Maailmalla on nyt liiaksi ongelmapesäkkeitä - myös meillä Suomessa

Korona talttuu, muuntuu, ärhäköityy ja tekee tehtäväänsä entistä tehokkaampana - eikä tämä riitä, sillä Korona vaikuttaa talouteen, ja sen myötä ainakin Kokoomus oppositiosta ärhäköityy - raha on Kokoomukselle yksi merkittävimmistä tekijöistä - puolustavathan he pääomia, omistuksia ja kannattajiensa palkka- ja ostovoimakehitystä >

.

HS ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006622264.html  - 

"

Ylen gallup: Sdp yhä suosituin puolue, kokoomus ottaa perussuomalaisia kiinni

"

.

2 - PM Sanna Marin on ihmisyys edellä ja nyt linjapuheensa myötä ympäristötasapainon kannattajana eri linjoilla kuin vain pelkkä raha, sen ostovoima ja maallisen elintason kasvuhokemallinen tavoittelu.


Sanna on kompromissihakuinen - sanonut sen myös itse

Mikäli haluamme eduskuntana puhaltaa yhteen hiileen, ehkä hankalimmassa tulevaisuusvisiossa, sitten sotavuosien - on kompromissit liki pakollisia - tämän tietävät myös oppositiolaiset. Nyt on aika hehkua yhteisen tavoitteen edessä - tavoite on selvä:

Emme voi uhrata kasvuhokemallisella näyttö- ja vertailutaloudella ympäristöä, joka meidät kaikki lopulta Elättää.

Ehkä huomiseen katsovana Sanna oivaltaa tämän hallituksensa kanssa - sillä lapset ovat meidän huomisen tulevaisuus ja turva. Hedelmällinen aikuisuus kantaa aina vastuuta myös huomisesta - se lienee jo "evoluutionkin perusohjelmistossa kirkaana oleva käskymoodi".


Suomi on tunnetusti "Onnellisin maa" maailmassa - ainakin tutkimukset sitä koettavat todistella

Meillä menee edelleen toistaiseksi hyvin - keskimäärin, mutta tummat pilvet reunustavat Onnen maitamme. On opittava vähentämään, jotta sopusointi palautuisi sekä riittävä Elämän monimuotoisuus, joka lopulta tuottaa sen ravinnon mitä me varmasti tarvitsemme.

Osakkeet, raha, kulta ja timantit eivät Elätä - vain luontobiologia, josta me olemme vastuussa ja tämän Sanna Marin viestitti monin eri sanoin linjapuheessaan. Se oli vastuuta - sitä korkeaa vastuuta, joka meille sen välttämättömän leivän tuo.

Otettava velka on budjetuaalista excelöintia, EKP-rahavirtaa, jonka takaisinmaksulle on jo varmaan luovat ja kiintoisat askelmerkit piirretty EKP-Frankfurtin norsunluutornissa - "Raha ei meiltä lopu" - tokaisi jo aiempi EKP-pääjohtaja Mario Draghi. e

..
| TIEDE | FB | VU | 24 |

Ei kommentteja: