torstaina, syyskuuta 24, 2020

YK 75 vuotta juhlapuheet – Suomi on nyt ainutlaatuisessa asemassa


Kuva: ~ https://www.presidentti.fi/uutinen/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-puhe-ykn-yleiskokouksen-75-yleiskeskustelussa-23-9-2020/ - sivuston alta löytyvät kuvan tekijänoikeuskysymykset


* 


Uskaltaessaan presidentti Sauli Niinistö olisi lähellä Nobelin - Rauhanpalkintoa!

 1 - Maailmallisesti poliittinen hätätila kulminoituu "uhkailuihin, kiristyksiin ja pakottamisiin", näiden takana on paljolti juuri Yhdysvallat ’trumppismina’, puolustaessaan viime vuosisadalla kaupalla ja aseilla hankittua us-valtahegemoniaansa.

 HS-ilmaus " .. Maailmanpolitiikan rakenteet rakoilevat, suurvaltakilpailu on kiihtynyt ennen kaikkea Yhdysvaltojen, Kiinan ja Venäjän pullistellessa muskeleitaan .. "

 ... edustaa viisasta irtautumista vain lännettyneeltä tieltä ja kulkua kohden täällä meillä idän ja lännen vedenjakajalla olevaa taitavaa 'niinistömäistä neuvottelupöydän kattajan tietä' - juuri kolmelle suurelle:

 Kiinan puheenjohtaja Xi Jinpingille, Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja US' n tulevalla presidentille .. kuka hän sitten onkaan.

Ympäristökatastrofi, pohjoinen ydinaseellinen ulottuvuus Kuolan niemimaa - ja Nato-Isäntämaa pöytäkirja-syndroomana kuin EU' n asemoitumisessa idän ja lännen väliin ovat kuningasajatuksia tuohon niinistömäiseen neuvottelupöytään, joka onnistuessaan toisi Nobelin rauhanpalkinnon, ja nyt ansaitusti.


 Maailma odottaa kolmen suuren kohtaamista - puolueettomalla maaperällä

 Voisin olla varma, että nykyinen niinistömäisessä kansansuosiossa oleva PM Sanna Marin johtotienä EU:hun - olisi kannattamassa tätä kolmen suuren neuvottelupöytää, joka toisi Suomelle käsittämättömän hienon aseman luotettavana, muiden asioihin sekaantumattomana ja taitavana kuunteluherkästi analysoivana diplomatiana.

 

Onnistunut "kolmipöytä" tukisi meidän yksilöllisesti omanlaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa

 "Tosiasioiden muuttuessa viisaudeksi" saisivat edesmenneet suurmiehemme J. K. Paasikiven ja Urho Kekkosen hymyilemään tuolta pilvien päältä. Samalla huomaisimme kansakuntamme eheytymistä ylpeytenä juuri meille kansakuntana sopivasta tavasta kokea olemassaolomme ja tarpeellisuutemme muuttuvassa maailmassa >2

.

HS: ”Presidentti Niinistö varoitti YK-puheessaan monenkeskisen yhteistyön rapautumisesta: ”Kansainvälisiä sopimuksia, normeja ja periaatteita haastetaan yhä enemmän

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006645767.html

 

.

Suomella on juuri nyt hieno paikka luoda itselleen ura YK-rauhanturvaamisen pienenä suurvaltana

2 - Me sijaitsemme uskomattoman haastavassa paikassa - aivan tuossa Venäjän suurydinsodan estojärjestelmien vieressä (strategiset Borei-ydinsukellusveneet mannertenvälisine Bulava ydinohjuksineen) - pohjoinen osamme Lappina on Kuolan niemimaan vieressä, jossa ovat ne merkittävimmät Venäjän suurydinsodan vastavoimat.

Siksi nyt - juuri nyt presidentti Sauli Niinistö osoittaisi kansallisesti mahtavaa ymmärryksen voimaa irrottamalla Suomen lännen sotakoneen Nato-Isäntämaa pöytäkirjasta, siinähän on vain kuuden kuukauden irtisanomisaika. Eikä sitä edes esitelty eduskunnalle, saati sitten kansakunnallemme - ennen allekirjoituksia.

 

Maailma on nyt trumppistisesti astunut "kiristyksen linjoille"

Unohtamatta pakotteita, jotka usein pohjautuvat vain valtahegemonian pönkittämiseen, eikä niinkään todisteisiin syytettyjä kohtaan. Maailma käy todellista vastakkain asettumisen sotaa - informaatiosotana, johon aika-ajoin laadukas suomalainenkin media sortuu komppaajana. Tähän vastakkainasetteluun meillä ei ole kansakuntana varaa.

 

Kansakuntamme komppaa Niinistön lauseita olla suomalainen!

Kysyttäessä (Financial Times – USA:sta) miten Suomi suhtautuu Natoon - Sauli vastasi: "Olen suomalainen" (tuntien todennäköisesti ylpeyttä kansallisuudestaan). Sauli tiesi todellisuuden - hänet presidentiksi valinnut kansa ei suurena enemmistönä halua Natoon.

Tätä nato-vastaisuuden suomalaiskansallista enemmistötahtoa on aidosti kunnioitettava ja se lopulta tuo meille sen parhaan henkivakuutuksen, olla muiden aikaansaamien selkkausten ulkopuolella - eikä olla Pohjoisessa, Lapissamme toisten taistelualusta kohden itää. e

 

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

Ilkka Luoma


 

 

PS. Kirjoitus ei edusta sähköpostilähetysosoitteen Ympäristöteollisuus ry’ n kantoja, mielipiteitä  – Yhdistys ei ota kantaa kuin vain ympäristökysymyksiin. Tekstin ajatuksenkulku on allekirjoittaneen henkilökohtaisia näkökulmia suomalaisuuden tueksi.


...

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi

Kopio:

mika.aaltola@fiia.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; li.andersson@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; annika.saarikko@eduskunta.fi
.