maanantaina, syyskuuta 14, 2020

Raha on ostovoimaa - maailmassamme vallitsee vuosimiljoonainen niukkuus

 


Piirros: ~ https://www.salkunrakentaja.fi/2020/01/vaarinkaytetty-inflaatiotavoite/

*

...

Raha on ostovoimaa. Ostovoima vaihtelee rahan arvon ja määrän puitteissa, tietty.

Se kuinka kauan riittää kierrätyskelpoista raaka-ainetta, ihmiselolle ravintoa ja ympäristöhuomioivaa energiaa - onkin jo aivan eri tason asia.

.


HS: ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006630149.html

"Suomessa EU-politiikan onnistumisia ja epäonnistumisia mitataan sillä, paljonko rahaa saatiin tai menetettiin. Elpymispaketissa olennaista on se, että paketti siirtää unionia uudenlaisiin käytäntöihin.

"


.

Samoin EU jäsenmaineen on liki jokaisen jäsenvaltion osalta erilaisissa lähtöasemissa - on rikkaat maat Saksan johdolla, no niitähän ei ole kovin montaa - lopulta.

On eteläinen EU, joka kuivuu, aroutuu ja hyytävimmissä tutkimuksissa aavikoituu - tietää ilmastopakolaisaaltoa vuosikymmenien kuluessa pohjoisen EU-jäsenvaltioihin - erityisesti puolityhjään Pohjolaan - jossa vain reilu kolmasosa Italian väestöstä.

Nyt iski vielä Korona ja sekin suhteutuu väkilukuihin, esiintymismääriin ja syntyneisiin taloudellisiin seurauksiin - unohtamatta reilusti lisääntyneitä testamenttejä ja perintöjä - ikääntyneiden Korona-menehtymisten vuoksi.

Kuitenkin eri jäsenvaltiot ovat erilaisissa lähtökohdissa - erityisesti itäisessä slaavilaisessa EU' ssa. Sitä paitsi meihin nähden meilläSuomessa menee keskimäärin hyvin, ollaan jopa Onnellisimpia maailmassa - tai ainakin melkein; mikähän lienee totuus?


Kuusi miljardia maksetaan kolmen miljardin saannosta

Saanto tulee jakoon muutamassa vuodessa ja "velanmaksu" koittaa kymmenien vuosien aikana, jos osaltansa lainkaan!


Suomalainen talousviisas Vesa Vihriälä pyysi jo ilmaista rahaa EKP' lta

Edellinen EKP' n pääjohtaja Mario Draghi sanoi, ettei EKP' ltä lopu raha! Ei lopu - setelikoneen kampi on tukevasti EKP' n hallussa. Ei siis olisi ihme, jos EKP tai EU keksii kaikessa luovassa hienostuneisuudessaan keinoja, joilla tuo elvytyslaina ikään kuin haihtuu olemattomiin.


Olemmehan jo huomanneet kuinka hienosti EU osaa keksiä keinoja ohitella omia sääntöjään nokkelan oivallisilla tavoilla, jopa niin nokkelilla, että eduskunnassamme persupomo Jussi Halla-ahokin kiinnitti siihen puheenvuoroissaan huomiota.


Suomesakin paremmin ansaitsevat maksavat enemmän veroja.



...

| TIEDE [10|16] | 24 | VU | FB |


.


Ei kommentteja: