lauantaina, syyskuuta 19, 2020

Oliko Navalnyin myrkyttyminen eurooppalainen yhteisongelma?

 [1998][FB]


Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11549062


*

...

HS:

Euroopan olisi saatava Venäjä vastuuseen Aleksei Navalnyin murhayrityksestä, mutta keinot ovat vähissä


..
Ilkka Luoma 

Eurooppalainen vastuu on tasa-arvoinen näkökulma kaikkien Euroopan valtioiden kesken tapahtuvana sovinnollisuuteen pyrkivänä keskinäiskommunikaationa - kukin omin tavoin, perintein ja lainsäädännöin.

Europpa on maanosa, joka on niemimäinen jatke Aasian jättimantereelle, jota kutsutaan kokovertailuna "väärinpäin" Eur-aasiaksi.


Eurooppa jatkuu lännestä kauas itään Venäjän Uralille ja Volgan mutkille


Venäjä on siis osa Eurooppaa ja eurooppalaisuutta, Venäjän ollen Euroopan suurin valtio -niin asukaslukuna kuin maapinta-alana. Eurooppa ei ole nimityksenä EU-Euroopan yksinoikeus - ei tässäkään.


Venäjän oppositionääri Aleksei Navalnyin myrkytys on venäläinen tapahtuma

Ainakin Venäjällä tapahtunut - sitä emme tiedä kuka tai mitkä tahot ovat tuon myrkyttymisen/ myrkyttämisen takana. Saksa on ilmoittanut myrkyn olleen kemiallisen aseen - Novitsok -nimisen aineen myrkky-yhdiste.

Todisteaineistoa on jaettu joillekin muillekin valtioille, jotka ovat kompanneet Saksan ilmoitusta myrkyn laadusta. Todisteaineistoa ei ole luovutettu Venäjälle, jota sen sijaan syytetään raskaasti myrkytyksen tekijäksi - valtiona, Kremlinä vai jonkun yksityshenkilön tekemänä - emme tiedä edes sitä olisiko myrkkyoperoija tullut ulkomailta.

Syytteet Venäjän valtion suuntaan ovat länsivaltiollista paatosta - tässä vaiheessa ilman oikeuslaitoksien vaatimia todisteita. Kysymys: Miten Kiina on ottanut kantaa Navalnyin myrkyttymiseen?

Lopuksi esitän kysymyksen alkaen Nordstream I putkiparin uhkaavuudesta, vaarasta tai muusta arveluttavasta sitoutumisesta verrattuna vaikkapa USA' sta vahvasti, jopa uhkauksin tarjottuun LNG-särötyskaasuun Yhdysvalloista valtamerilaivoilla EU-Eurooppaan.

Herää myös kysymys trumppistisen uusnormaalin - "uhkaamisen, kiristämisen ja pakottamisen" perimmäisistä tavoitteista ja syistä niihin. Länsi haluaa kaikin keinoin pitää kiinni omasta valtahegemoniasta Maapallollamme, josta tämä läntinen tapa edustaa pientä vähemmistöä.


Onko lännenmiehen Elämänkatsomus se oikea?

| TIEDE | 24 | VU |
...

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
FB
~ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/1527857850757470/ -
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
24
~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16543696/aleksei-navalnyi-myrkytettiin-novitsokilla -
.