sunnuntaina, joulukuuta 01, 2019

Demari PM Antti Rinne - keskustelujen avaaja pitää paikkansa*...

HS:

Ohisalo: Keskustelu Rinteen asemasta on lähtenyt liian kovalle laukalle – Kulmuni: Hallituksen pitää käydä sisäinen keskustelu

...
Ilkka Luoma 

Kovin kummallinen otsikon jatke medialta, jonka tulisi olla puolueeton, eri näkökulmia huomioiva ja asialinjalla - se, että " ... – sadat kokoomus­aktiivit vaativat Järvenpäässä pääministerin eroa ... " -HS-otsikko-ote -

... juuri kokoomuslaiset oppositiosta vaativat päähallituspuolueen eroa ei ole ihme, se on oikeastaan itsestään selvää puolueelta, joka ei pääse hallitsemaan Suomea valtioneuvostosta käsin.

Tuo ilmoitus ei ole asiallista opposiopolitiikkaa - varsinkin sen jälkeen, kun mietitään millaista jälkeä päähallituspuolue Kokoomus sai aikaiseksi Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin aikana! Jyrki jopa pakeni EU-Brysseliin Kokoomuksen mandaattipaikalle, joka oli kaavailtu Stubbille!

Annetaanhan PM Antti Rinteelle meriselityksen paikka ja sen jälkeen eduskunta kyllä päättää välikysymyksestä hallituksemme ja Rinteen kohtalon. Rinteen eduksi on sanottava se, että hän tekee avauksia, reippaitakin - sellaisia myös, jotka eivät johda jatkotoimenpiteisiin. Avauksia tarvitaan - elämme monin osin "kuilun partaalla"....
01122019
Lähetetty 01122019 HS' lle - ei vielä julkistettu --- 
Digiaika elää myös saman uutisen otsikoinnista. Tämän uutisen ensiversio sisälsi otsikossa tämän: " ... – sadat kokoomus­aktiivit vaativat Järvenpäässä pääministerin eroa ... " -HS-otsikko-ote -, ja nyt otsikko on muuntunut tähän: "Ohisalo: Keskustelu Rinteen asemasta on lähtenyt liian kovalle laukalle – Kulmuni: Hallituksen pitää käydä sisäinen keskustelu" ---

...
Tällä uudella otsikkomuotoilulla HS-toimittaja katsoi laveammin ja palautti HS' lle oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden, sillä nyt muutoin media käy voimallista "myrsky vesilasissa" filosofiaa demari PM Antti Rinteen pään menoksi.

Jostain syystä Rinteen vahvoja avauksia tehtaileva tyyli ei sovi - ikäänkuin mediassa puhuisi työnantajaleiri, joka tosin juuri tässä HS-jutussa tasapainottui Postin kohdalla demareiden ja toverien voitoksi, jossa torpattiin voimallinen palkka-ale - vähäksi aikaa.
Rinne oli täysin oikeassa - hallituksen ja juuri demariliikkeen piti puuttua peliin - toverien etujen hyväksi. Toveritkin muodostavat valtiota, ollen osa sen jäsenyydestä.
Muistamme toisen vahvan demarin - Paavo Lipposen, joka murahti Hakaniemen suuntaan; palkat pysyivät aisoissa ja Suomi koki yhdessä Keskustan kanssa pitkän ulkomaankaupan vientivoittoisuuden, joka olisi taas maallemme aivan ensiarvoista.

Annetaan nyt Rinteelle meriselityksensä ja annetaan hänen jatkossakin tehtailla avauksia, joista moni ei päädy alkua pidemmälle. Elämme nyt aikaa, jossa radikaalitkin avaukset ovat hyväksyttäviä, kyllä sitten demokraattinen käsittelykoneisto osaa tehdä yhteisratkaisuja, varsinkin hallituksessa, joka muistuttaa huolestuttavasti Jyrki Kataisen sextettiä.
Katainen kaatui mahdottomuuteen ja Jyrki pakeni ongelmia EU-Brysseliin, jättäen lastin Alexander Stubbin harteille. Tuolloin muuten Rinne oli valtiovarainministerinä.
Entä demarien uudistushenki? Siihen on ratkaisu, se on tamperelainen Sanna Marin, joka voisi uudistaa demarileiriä kokeneen Erkki Tuomiojan "opastuksella". Ehkä koko vasemmiston eduksi?Sanna Marin
...

Ei kommentteja: