torstaina, joulukuuta 05, 2019

Edelleen maho EU-jättiläinen kehittyy hitaasti kiiruhtaen

...

HS:

Ursula von der Leyen aikoo tehdä Euroopasta koko maailman roolimallin: Pyyntö komission johtajaksi salpasi hengen


...

Ilkka Luoma 

Tässä harhaanjohtava HS-ote jutusta: " ... SIINÄ hän nyt on, Euroopan tärkein johtaja. ... ".

Ensinnäkin EU ei ole koko Eurooppa, eikä EU-komission johtaja ole Euroopan johtaja. Tällainen ilmaus sekottaa ja omahyväistää manipuloiden EU-lukijaansa ymmärtämään, että Eurooppa päättyy EU' n valtioiden ulkorajoille.

Kaikki oppikoulun maantietoa lukeneet tietävät Euroopan jatkuvan kauas Venäjän Uralille ja Volgan mutkille. Pinta-alallisesti EU' sta ulkoinen Eurooppa sisältää suuren osan sellaista pinta-alaa, jonka raaka-ainevarantoja EU tarvitsee - yhä enemmän.

Kaukaa entisistä kolonialistien alusmaista saatavat raaka-aineet lähestyvät hinnoiltaan sitä oikeaa ja "saaliinjaolle" on ilmestynyt EU-Eurooppaa huomattavasti suurempi Kiina, joka edustaa maailmaamme suhdeluvulla 1,4/7,8 - EU' n vastinlukupari on 0,5/7,8 (britit vielä mukana).

Sen sijaan uusi EU-komission puheenjohtaja on asialla, kun haluaa olla mallinnäyttäjä. Tämä on toivottavaa, sillä EU' ssa ihmisten henkilökohtainen ympäristöjalanjälki on suuri, yksi suurimmista maailmassamme, varsinkin, kun otamme huomioon tosiasian, jossa päästöjemme kumuloituvuus on kerryttänyt vastuulastia Länsi-Euroopan osalta jo viimeiset yli 120 vuotta.

Sekin on positiivista, että juuri Kiina, joka on absoluuttisesti suurin päästäjä kokonaisuutena, seuraa tarkoin ja positiivisesti EU-yhteiskuntakehitystä. Tässä kohdin EU voisi olla mallinnäyttäjä ja rinnakkaismalli kiinalaiselle yhteiskuntajärjestykselle, jossa korkeakulttuuri on eräs maailman vanhimmista.

EU' lle Venäjä vierellä olo on myös turvallisuuskysymys. Ei siis kannata ylläpitää rankkaa vastakkainasettelua itään, sillä Venäjä on ollut vuosisadat eräs suodattimista, mikä on estänyt kaukaa Aasiasta erilaisten "vaellusten" laajemman pesiytymisen Aasian jättimantereen etäiselle "niemimaalle" - Länsi-Eurooppaan! Saksa ja Venäjä voisivat olla eurooppalaisen rauhankehityksen ydin.

EU on vielä maho jättiläinen, mutta kohta neljäs taho neliössä: US, Kiina, Venäjä ja EU.
*
...
EKSTRA - Onko EU jo "suurvalta" vai pallo hukassa erimielinen valtiokasauma?

Ei kommentteja: