keskiviikkona, joulukuuta 04, 2019

Nuoret naiset ottavat vallan - on tekojen aika!

...

Perinnepuoluepolitiikan viimeinen likainen erä on nyt käyty?

1 - Suomalaisessa perinnepuoluepolitiikan pelissä käytiin likainen loppuvaihe -näin toivotaan, että se olisi viimeinen teflonistien "selkäänpuukotushippa".

Nyt on kliseisesti sanottuna muutoksen aika. Keskusta teki jo henkilötasoisen arvovalintansa - liikaa kasvuhokemaa ihaillut voitto edellä liikemies Juha Sipilä sai lähtöpassit puolueen johdosta. Tässä vaiheessa lähinnä maaseutuväestön ja pienien/ suurempienkin paikkakuntien asukkaiden johtajaksi valittiin Paavo Väyrysen koulutusta saanut Katri Kulmuni.

Kulmuni ei muuta pilkkuakaan voimassa olevasta hallitusohjelmasta, joka on sinällään idealismin ja vaikean rahoituksen yhdistelmä. Hallitusohjelma on toiveita herättävä - kun vauvojakin pitäisi saada näivettyvään kansakuntaamme.

Keskusta tupailloissaan muistaa erinomaisesti heille nolon tilanteen, kun silloinen SDP' n eduskuntaryhmän puheenjohtaja - savonlinnalainen Jouni Backman HV-lappusella (HV = Hyvä Veli) ilmoitti Keskustan kollegalleen Timo Kallille - että Anneli Jäätteenmäki vaihtoon - selväsanaisesti -kuriirin toimittamana? Nyt on siis potut maksettu pottuina. Voidaan aloittaa uusi aikakausi, ehkä muuttaa koko puoluepoliittisen "peruspoljennon puolipuukottavaa" perinnettä - lähemmäksi kansalaisihmistä.

Nyt ammattiyhdistysjyrä Antti Rinne haluttiin liian ”trumppimaisesti” toimivana pois politiikan etulinjasta. Tässä kohdin puoluepolitiikkaa läheltä seuraavista tahoista liikkuu liki uskomaton huhu, että tuon syrjäyttämisidean olisi järjestänyt "nuorten naisten liike" * - oli löydettävä uusi aikakausi, jossa puoluepolitiikka jää vähemmälle, kun valtiota johdetaan.

Perinteellisen puoluepolitiikan tilalle tulee kahden nuoren naisen yhteinen julistus (3.12.2019 Yle 1/ a-Studio), jossa hallitusohjelma ylittää yksilöt hyvyydessään ja sitä ei muuteta. Aika radikaalia, mutta hyvin loogista, sillä Suomi on monin osin ratkaisevien valintojen kauhoissa.
* Ilman konkreettista kokoontumista; intuitiona, naisen vaistona ja huolena vähistä vauvoista, kun luottamus on kansakunnalta kadonnut - on siis aika uudistua! >2

2 - Suomalaiset ovat maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa! Me suomalaiset olemme ympäristölliseltä jalanjäljeltämme niin suuressa henkilökohtaisessa kalossissa, että sekin vaatii rivakoita tekoja. Sotekin olisi vihdoin saatava maaliin - se on monille oikeasti elämän ja kuoleman kysymys!

Näitä ratkaisevia tekoja voidaan tehdä sellaisten ikäpolvien toimesta, joilla on vahva intressi tehdä radikaalejakin muutoksia ja päätöksiä. Keskustan puheenjohtaja Kulmuni komppasi ihailtavan samansuuntaisesti SDP' n mahdollisesti tulevaa pääministeriä - Sanna Marinia.

Demarit ovat jo saattaneet tehdä valinnan, nyt käydään vain kulissipeliä - näennäisjulkidemokratian nimissä. Sanna osoitti väkevää tahtovoimaa lausuessaan Kokoomuksen ehkä väistyvälle puheenjohtaja Petteri Orvolle Keskustan kosiskelusta - "surullisesti madon luvut".

Saatamme arvata, että Kokoomuskin tekee puheenjohtajavaihdon - hän on jo olemassa - Elina Lepomäki **. Samoin nuorten naisten konklaaviin kuuluva perussuomalaisten Laura Huhtasaari on jo asemissa, kuten Vasemmiston Li Andersson ja Vihreiden Maria Ohisalo – katso HS.

Siis nyt tehdään räväkkää johtamispelikentän uus(miehitystä) - naisistumista. Tämä hyvä, sillä nyt on syytä tehdä jotain oikeasti toimivaa - kansa odottaa jo, nyt on nuorten naisten vuoro. Nuoret naiset edustavat tulevaisuuden toivoa – sillä heillä on siihen hyvä syy ja motiivi.

Miehistä aikaa on ollut jo pitkään (liian pitkään?), ja nyt on aika katsoa mihin naiset pystyvät. Peli on nyt heille paalutettu. Valistuneesti veikkaan, että Kulmuni ja Marin tulevat erinomaisesti toimeen.

Sitä emme tiedä miten Väyrynen mahdollisesti vaikuttaa "kasvattinsa" Katrin takana. Samoin arvelemme, että demareiden ikiälykkö Erkki Tuomioja on saattanut neuvoa pitkästä kokemuksestaan Sannaa - ainakin ulkopolitiikan osalta, sillä nyt ulkopolitiikka on ehkä liiaksi presidentti Sauli Niinistön käsissä (?). Tuomioja oli aikanaan hyvin radikaali nuori - vallankumouksellisella 1960-luvulla.

Nuorten naisten keskinäinen luottamus saattaa olla erinomaisen hyvä, mutta se jää kuitenkin lopulta nähtäväksi. e


PS
Ylläoleva teksti perustuu HS-kirjoitukseen ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006330583.html -


Menestystä uuden ajan alulle toivottaen!

Ilkka Luoma


...
Ylläoleva kirjoitus on lähetetty laajasti poliittiseen kenttään --- 

Vastaanottaja: sanna.marin@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi 

Kopio: laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; elina.lepomaki@eduskunta.fi; li.andersson@eduskunta.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi 

Ei kommentteja: