tiistaina, joulukuuta 17, 2019

PM Sanna Marin komppaa Tampereen Ilvestä!

...

HS:

Pääministeri Sanna Marin kannattaa Tampereen Ilvestä, ja se on Suomen kannalta hyvä merkki


...
Ilkka Luoma 

PM Sanna Marinilta ilokseni mainio ulostulo Tampereen Ilveksen tukemisena, johon on yllättäviä perusteita. Ilves on yksi eniten Suomen Mestaruuksia haalinut jääkiekkojoukkue. Ilves on vahva juniorien kasvattiseura - moni NHL-tähti on saanut juurensa juuri Ilveksestä. Ilves on se pehmeämpi tamperelainen - ei tapparan heiluttajana, mutta terävin ilveksen kynsin, jotka ovat tulossa esille - monien Ilves-fanien iloksi.

Sanna uskaltaa tukea nyt vuosikausien altavastaajaa - joukkuetta, joka on aina menettänyt hyvät jniorinsa - tehokkaan koulimisen jälkeen rahakentille. Nyt näyttää olevan suuri muutos käynnissä, kuten Sanna on itsekkin tuomassa suomalaiseen valtarakenteeseen - uutena NNV' nä -
Nuorten Naisten Voimana.

Ehkä Ilves ja PM Sanna kulkevat käsikädessä kohti uutta toivoa paremmasta huomisesta. Ilveksen Suomen mestaruutta onkin jo odotettu pitkään. Ehkä tämä Marinin paljastus sympatioista Ilvestä kohtaan antaa itse joukkueelle voimaa ja virtaa?

Suomi on jääkiekkohullua kansaa - me suorastaan riehaannumme, kun MM paukahtaa Toreille - mörköineen. Ilves ei ole mörkö, vaan se perinteellinen tamperelainen, kuten punaisuus, mitä Tampere oli kauan sitten Sisällissodan "viimeisinä rintamina".

Tampere on Suomen jääkiekkokaupunki - sitä ei ole Helsinki, ei Turku, eikä vielä pitkään aikaan Oulu, josta leviää myös jääkiekon uutta tuulta - Kärppänä. Onkin kiva päästä katsomaan Ilves - Kärpät peliä Hakametsään - suomalaiseen jääkiekkopyhättöön.

Sanna on nyt tuonut tamperelaisen mentaliteetin Helsinkiin - "nysse tuli". Sanavalmis Sanna voi muuttaa nyt Suomea ja erityisesti kansakuntamme luottamusta valtiokoneiston huipulle - tuo luottamus voi tuoda lisää kantasuomalaisia, eli siis lisää myös junioreita Tampereen Ilvekselle - kasvatukseen - Suomelle menestykseksi. Suomi janoaa menestymistä.

Me janoamme myös luottamusta poliittiseen koneistoon - ehkä Sanna, josta tulee SDP' n puheenjohtaja, voisi avata uuden aikakauden, kuten nyt luottamuksen arvoinen Ilves itselleen.

...

Ei kommentteja: