lauantaina, joulukuuta 07, 2019

Pitäisikö sotahistoriamme opettaa jotain vielä tänä päivänäkin?Silberfuchs = Arctic Fox 

...

HS

Keväällä 2021 Suomessa järjestetään sota­harjoitus, josta varmasti puhutaan


...
Ilkka Luoma 

1 - Suomi on saanut elää yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa - tuon idän jättiläisen vieressä. Tosin osa mediasta, tietyt poliittiset piirit ja osa sotilaistakin väittää idästä puhaltelevan sellaista uhkamahdollisuutta, että on parempi tuoda tuon ydinasesuurvallan viereen harjoittelemaan juuri se toinen ydinasesuuravalta.

Aikanaan oli hetki, jolloin Neuvostoliitto halusi järjestää YYA-hengessä yhteiset sotaharjoitukset - Suomesta osattiin vastata napakan kohteliaasti: "Kiitos ei". Asia jäi siihen ja venäläiset eivät kesän 1944 jälkeen ole sotilassaappaalla maahamme astuneet (pl. Porkkalan vuokra-alue).

Nykyään US kutsui itse itsensä taisteluharjoituksiin maahamme
[1 - ei osattu/ uskallettu vastustaa - tulivat Kuopioon lentämään Rissalasta kohden itää - kääntyen jälkipoltot ärjyen lähellä Venäjän rajaa. Niin - kuulostaako viisaalta ja puolueettomalta?

Kansakuntamme on sitä vastoin täysin enemmistöinen vankassa Nato-vastustuksessaan. Kaikissa uskottavissa mielipidetiedusteluissa Nato-vastustus on ollut yli 50 prosentin luokkaa.

Kansakunta ymmärtää meidän roolin täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Presidentti Sauli Niinistökin on joutunut tunnustamaan suomalaisuutensa, kun amerikkalainen Newsweek -aviisi kysäisi tuota Nato-asiaa. Niinistö tokaisi olevansa suomalaisuuden ymmärtäjä.

Ote HS-jutusta: " ... edellinen puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) osoitti harvinaista historiantajun puutetta ja yritti nimetä harjoituksen Arctic Foxiksi (Naali). Sen voi kääntää saksaksi Silberfuchsiksi. Operaatio Silberfuchs * oli osa Barbarossa-suunnitelmaa eli Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon ... "
>
ja HUOM!https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006154155.html - "Kirkkonummella havaittiin  outoja muutoksia US' n armeijan GPS-signaalissa ... 
...

Keväällä 2021 Suomessa järjestetään sota­harjoitus, josta varmasti puhutaan


Ilkka Luoma 
2 - Viimeisin hyökkäyksemme oli Jatkosodassa, jossa olimme Saksan kolmannen valtakunnan aseveli - jopa niin, että luovutimme koko Pohjois-Suomen alueen Saksan Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle.

Saksalla oli selvä päämäärä - Kuola ja Murmansk. Se ei kantanut tulosta ja menetimme tuon oikean kätemme, joka voisi olla taitavalla rajanaapuripolitiikalla jopa vuokrattavissa - ikäänkuin Porkkala aikanaan venäläisille.

Tänään Nato/US haluaa juuri taisteluharjoituksia pohjoisessa, sillä Lappimme vieressä on edelleen tuo Kuolan niemimaa, jossa sijaitsevat Venäjän viimeisen iskun ydinasevoimat - ollen strategiset ydinsukellusveneet - Boreit. On selvää, että US/Natoa kiinnostavat nämä alansa huipputuotteet, sillä niiden tuhovoima on kenelle tahansa iskun kohteelle - kohtalokkaat.

US halusi väkevästi Suomen Nato-Isäntämaa pöytäkirjan taakse, koska se tuottaa US/Natolle nopeasti esimerkiksi lentokenttiä taistelukäyttöön ja erityisesti sotataktiikoihin - ajatellen tuota Kuolan niemimaata - lännelle suurimpana uhkana.

Suomen Lapin lentokentät ovat tässä mahdollisessa sodassa ensiarvoiset. Arvellaan, että juuri Nato-Isäntämaa pöytäkirjan myötä olemme jo esimaalitetut, mutta ei aktiivilukitut, kuten ovat ne EU-Euroopassa olevat US' n ydinasevarikot ja taisteluasemat kuin ydinasevarastot, joissa US' n ydinaseet sijaitsevat. Miksi US pitää ydinaseita EU-Euroopassa ja Turkissa?
e

...

Ei kommentteja: