maanantaina, joulukuuta 09, 2019

HS: Ydinaseiden uhka on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina

...
HS
"Ydinaseiden uhka on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina"

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006336537.html  - , HS-lukija kirjoittaa mielipiteen yllä olevalla otsikoinnilla!

...
Ilkka Luoma FB-kommentti - jota HS ei halua julkaista ---

Lukijatekstiä, joka osuus ja uppoaa juuri Suomeen, Pohjois-Suomeen ja Lapin vieressä olevaan Venäjän Kuolan niemimaalle. Tuolla jo 1941 Saksan kolmannen valtakunnan himoitsemassa Kuolassa sijaitsevat Venäjän viimeisen iskun strategiset ydinaseet - ydinasesuurvallan Borei-strategiset ydinsukellusveneiden Euroopan päätukikohdat.
Samaan aikaan US-presidentti Donald Trump haikailee uutta ydinasetuotekehitystä*. Markkinoille pitäisi saada taktiset ydinaseet, joita voitaisiin käyttää uuden trumppistisen doktriinin mukaan rajoitetussa ydinasesodassa. Tässä kohdin Trumpin ehkä koko US-taisteluvoimien luulo rajoitetusta ydinasesuurvaltojen atomisodasta on hyytävä päätelmä, sillä Venäjä ei siihen koskaan lähde.
...

Venäjä on altavastaaja rajoitetuissa sodissa. Venäjän tasapainovoima on juuri viimeisen iskun varoituksen olemassaolossa, tämä kahlitsee suursodan syttymisen. Jos Venäjän Kuola kokee rajoitetun ydinaseiskun, on varmaa, että se laukaisee totaalisen atomi-iskun, juuri noista Borei ydinsukellusveneistä, joiden iskuvoima on US/Natolle hallitsematon, jopa tuntematon.
Taktinen ydinaseistelu leikkii tulella ja juuri tuolla meidän Pohjolassa, jonne kaavaillaan historian suurinta taisteluharjoitusinvaasiota - jossa ovat mukana Nato/US!
On vaarallista peliä leikitellä Nato-aseilla tuossa Kuolan vieressä. On täysin varmaa, että Venäjä katsoo tarkkaavaisesti mitä juuri Kuolan vieressä tehdään. Venäläiset tietävät senkin, että nuo Boreiden luolastot eivät tuhoudu konventionaalisilla pommeilla - vaan niiden särkeminen vaatii juuri taktisia Trumpin himoitsemia "evytydinaseita".
Meidän ei pidä Suomena, täältä idän ja lännen vedenjakajalta olla missään tekemisissä Nato/US' n kanssa. Meidän on irtisanottava kansalta kysymätön Nato-Isäntämaa pöytäkirja. Kun sen teemme nousee arvostuksemme niin lännessä kuin juuri idässä ja sen myötä saamme sen parhaan keinon välttyä kaikilta sotilaallisilta konflikteilta.

Palkintona voisi olla koko "oikein kätemme" vuokraus käyttöömme ... !


___...

...

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10156427996532364 -

...

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Ydinsulkusopimus ei ole tehokkaasti rajoittanut ydinaseiden räjähdevoiman leviämistä

Noita tuomiopäivän tehotuhoaseita on yhä useammilla mailla - alkuperäisten - USA' n ja nykyisen Venäjän oheen, noiden kahden ollen ydinasesuurvaltoja yhteensä 15 000 ydinkärjellä - siis erillisellä räjähteellä. Mikäli nuo kaikki käytetään - jää ihmisille muutamia koloja elää - jossain Siperiassa, Australian aboriginaalien aroalueilla tai Kanadan pohjoisosissa.

Kahden suuren rinnalle ovat tulleet Ranska, Englanti, Kiina, Intia, Pakistan ja de factoina Israel ja Pohjois-Korea. Ydinaseiden käyttökynnys lienee alenemassa, sillä US suunnittelee taktisten ydinaseiden vahvaa tuotekehitystä, sillä "vihollisilla" on sellaisia kohteita, jotka eivät tuhoudu tavanomaisilla räjähteillä -

- Kts. Kuolan niemimaan Borei-strategisten ydinsukellusveneiden varusteluluolastot. Tämä on uhka, suuri varsinkin meille Suomelle! Nato on hyvin kiinnostunut noista Kuolan luolastoista - todisteena suuret Naton sotaharjoitukset juuri pohjoisessa - Suomessakin!

Entä ydinsulkusopimuksen osalta Suomi? Suomi on solminut Nato-Isäntämaa pöytäkirjan, ja siihen ei kytketty Ruotsin lailla ydinaseiden tuontikieltoa maahamme. Miksi Suomi ei halunnut tuota sopimuskohtaa ruotsalaisten tavoin tehdä?

Suomi ei myöskään allekirjoittanut iCAN-ydinkieltosopimusta [~ https://www.icanw.org/ -], kuten yli 100 muuta valtiota. Johtuiko allekirjoittamattomuus juuri tuosta Nato-Isäntämaa pöytäkirjasta?

Uhkailiko [~ https://yle.fi/uutiset/3-9812841 -] USA Ruotsia tuon iCAN' n allekirjoituksen osalta? Ruotsi ei sitä pitkän pohdinnan jälkeen vahvistanut! Oliko tilanne Suomen osalta sama kuin Ruotsilla?

Maailmassa on vain yksi valtio, joka on käyttänyt ydinasetta - kaksi kertaa, lähinnä siviilejä kohtaan. Perustelu oli se, ettei menetetä omia US-sotilaita liiaksi perinteellisen sodan jatkamisella - kyseessä siis II Maailmansodan Japanin rintama vuonna 1945.

Ydinsulkusopimus ei ota kantaa Kiinan lisääntyvään ydinaseiskuvoimaan

Kiinan perustelu on heidän koko maailmassamme (1,4/7,8). Kiina kokee, ettei USA (0,32/7,8) voi olla se, joka yksin määrää kaikkien muiden eloa. Kiina tietää amerikkalaisten jatkuvan sotimisen viimeisen 20 vuoden aikana. Kiina nostaa itsensä oman kokonsa mukaiseen asemaan ja maailma saa duopolin. USA joutuu nyt ottamaan huomioon, ettei se ole enää yksin maailmanpoliisi.

Ydinaseiden sulkusopimusta tulisi kehittää koskemaan rajoitteita nykyisille ydinasevaltioille ja jopa poistamaan ne - totaalisesti. Tuo totaaliohjelma lienee erinomaisen vaikeaa, sillä valtiot, joilla jo on ydiniskuvoima, eivät siitä halua luopua, ellei sen tilalle löydetä jotain muuta, jolla ylläpidetään pelotetta olla suursotimatta.

On vain yksi keino tuon ydinaseet peittoavan pelotteet poistamiseksi - se on digitaalinen sodankäynti, jolla tuhotaan vihollisen binääriteknologiset systeemit eli romahdutetaan tietoliikenteen ominaisuudet - totaalisesti.

Näin digitaalisodan iskun kohdanneen valtion tietoliikenteellinen yhteiskuntainfra tuhoutuu, mutta itse rakenteet fyysisinä elementteinä säilyvät ehjinä - eikä ihmismenetyksiä ole siinä mitassa kuin ydiniskussa. Samoin ihmiselon mahdollisuus säilyy, kun taas totaalisessa ydinaseiskussa se saatetaan menettää sadoiksi vuosiksi - ellei kokonaan?
.