keskiviikkona, tammikuuta 08, 2020

Amerikkalaista kulttuurittomuutta - luotetaan aseisiin ja tuhoamisen voimaan


Kuvamanipulaatio



HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006364214.html - 


...
[kirjoitettu valmiiksi jo 7.1.2020] US-uho hyökätä Iranin kulttuurikohteisiin paljastaa rujolla tavalla amerikkalaisen elämänmallin. Tuo mallihan on paljolti eurooppalaista perua muutaman sadan vuoden takaa - sen vanhempaa ei amerikkalainen kulttuuri ole.
Itse Amerikan mantereiden kulttuurit olivat vanhoja - vetivät vertoja eurooppalaisuudelle, mikä sitten valloitti Amerikat ristin ja miekan tiellä - tunnetuin seurauksin.

US uhoaa tuhoavansa jopa kohtuuttomasti (trumppistinen ilmaus) iranilaista kulttuuria ja samaan hengenvetoon uhkaa Irakia ennennäkemättömillä pakotteilla, jos Irak vaatii omasta maastaan alun alkaen ilman mitään mandaattia vuonna 2003 hyökänneet us-taistelujoukot pois!
US-trumppistinen 'uhkaa, kiristä ja pakota' -politiikka on saanut kavereikseen uudet ohjenuorat - 'uhoa ja iske'. Näin on nyt tapahtunut. Isommalla ydinnapilla varustettu US-Trump kokee ilmeisimmin alemmuutta omasta lyhyestä kulttuurista verrattuna persialaiseen kulttuuriin, joka on yksi maailman vanhimmista - kuten myös kiinalaisuus.
Kuvastaako amerikkalainen käytös tässä nyt jotain sellaista henkistä alemmuutta, joka koetetaan pönkittää pystyyn sotilaallisella voimalla ja iskukyvyllä - jamesbondmaisesti: "Lupa tappaa" -mentaliteetilla.

USA' n on syytä tarkoin harkita sotilaallisia tekoja, sillä jos niin kävisi, sytyttää se laajan palon - johon Israel joutuu - nyt vieläpä ehkä syyttään. Arabimaille tyypillisellä retoriikalla uhotaan nyt kuolemaa, joskin tuo "kuolema" saattaa merkitä kuvainnollista ilmiötä - ilman sen kummempaa veren vuodatusta - kunhan päästään sotaisasti sanomaan (?)
Nyt vierestä seuraavat Iranin ydinsopimuksen tukivaltiot - Venäjä ja Kiina. EU saattaa kääntyä amerikkalaisten puoleen ja irtautua sopimuksesta - tämä irtautuminen tuottaa samalla revenneen Euroopan, josta Venäjä muodostaa merkittävän osan - niin varantoina kuin väkilukunakin. Kiina ja Venäjä ovat yhdessä jo järjestäneet Iranin kanssa yhteiset turvallisuusharjoitukset* Persianlahdella.

Kuinka pitkälle US-trumppistinen uho jatkuu?

...
...

JK. 08012020 - 9:23
US-presidentti Donald Trump peruutti tämän kulttuurihyökkäyksen - ilmaisi noudattavansa aiheeseen liittyviä lakeja - katso linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006365667.html  - 

...

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Vaara ohi! Trump peruutti kulttuurimuistomerkkien tuhoamisen.