torstaina, tammikuuta 23, 2020

Kasvokuvarekisteri lyö yksilöllisyyttä korville, mutta luo kollektiivista turvallisuutta!



*

...

HS:

Kommentti: Yhdysvaltalainen yritys imuroi somesta kolme miljardia kasvokuvaa ja myi ne poliisille – tapaus kertoo siitä, millaisia haasteita teknologian sääntelyllä on


...
Ilkka Luoma 

Tiedonkeruuseen osoittelevat länsisormet ojentuvat useimmiten Kiinaan ja Venäjälle

Läntinen demokratia, vapaa sana ja individualismi inhoavat kollektiivista tiedonkeruuta, valvontaa - se käy yksilön päälle. Kollektiivinen kuri on toisaalta lähes ainoa keino ratkaista nousussa olevat uhat ja jo alkanut hallitsematon väkivalta!

Ihmisiä on maailmassamme kohta kahdeksan miljardia - btw. vastaten 11 miljardin elefantin energian tarvetta*, ... mutta tiedonkeruu - norsut eivät kerää tietoa, se tulee matriarkalta ja tämän
perintökaaresta, joka johdattelee raikkaitten vesien ja purojen äärelle. Ainoa tietovirta on törähtely, jolla ilmoitetaan : Minä olen täällä!


Vapaan maailman markkinatalous kerää voitontekomahdollisuuksia

Nyt kilpailu tuotekehityksessään on oivaltanut, että lännessäkin tarvitaan ihmisten tunnistamista - olikin oivallus imaista netissä löytyvistä 100 miljardista valokuvasta kasvot - irrottaa ne digialustastaan ja kerätä yhteen - syntyi oiva kauppamahdollisuus. Vähintäänkin poliisit, vakoilulaitokset, armeijat ja verottaja haluavat tunnistaa pakoilijat, terroristit, varkaat ja muut rikolliset.

Nykyinen keinoäly ja robotiikka osaavat penkoa tuollaista sadan miljardin kuvapläjäystä ja erotella sieltä eri ihmiset, lajitella niitä, ja jopa kääntää kasvokuvat yhtäläiseen kulmaan, myöhempää tunnistusta varten.

Tänään läntisessä maailmassa on paljon enemmän seuranta- ja vakoilukameroita kuin muissa maissa yhteensä - länsi haluaa tietää mitä huomenna tapahtuu: Rikollisuudesta veronkiertoon - unohtamatta uhkaa idästä, jonne vastakkainasettelua käydään voimistuvasti. Näyttäisi siltä, että on alkanut idän ja lännen välinen yhteiskuntakehityksen kilpailu - demokraattisesti enemmistö voittanee.


Tunnistaminen on yhtäläistä niin lännessä kuin idässä

Tunnistaminen tarvitsee kantarekisterin (keiden valvonnassa ja vastuulla?) - se olisi ideaalisimmillaan koko ihmisyhteisö Maapalloltamme. Vuodessa syntyy 70 miljoonaa uutta ihmistä - siis 70 miljoonaa uutta kuvaa - kun ihminen täyttää 16 vuotta.

...

Ei kommentteja: