perjantaina, tammikuuta 17, 2020

Tsaari Putin I - kuuntelee nyt kansaansa?




*

...

HS:

Putin esitti isoja muutoksia Venäjän perustuslakiin ja sytytti spekulaatiot – Hallitus erosi heti, pääministeriksi nousee veroviraston johtaja


...


Ilkka Luoma 

1 - PM Dmitri Medvedjev ei saanut potkuja - siirto tehtiin sulassa sovussa. Operaatio suunniteltiin jo vajaa vuosi sitten, kun nykyinen Venäjän presidentti Vladimir Putin päätti, että on aika aloittaa uudistus, koska hänen viimeinen virkakausi presidenttinä päättyy ja mitään kikkailuja ei enää tehdä presidenttiyden jatkamiseksi. Medvedjev sai palkinnon uskollisuudestaan Putinille.

Nyt valittu tehokas byrokraatti uudeksi pääministeriksi oli huolellisen suunnittelun tulos - väliajaksi, kun tehdään Venäjän valtarakenteeseen vieläkin suurempi muutos, paljon suurempi kuin nyt on mediassa käsittelyssä. Putin entisenä tiedusteluspesialistina tietää, että paljastaa vain tipottain - käsikirjoitus on sinällään jo tehty.


Mallia on osaksi otettu kauempaa idästä, sen mukaan, kun suhteet Kiinaan ovat parantuneet

Putin tietää Siperian antamat mahdollisuudet maalleen - ja samalla Putin tietää, että hän tarvitsee kiinalaisten pääomia - jätti-investointeihin.

Tavoitteena on ilmaston- ja ympäristönmuutoksen myötä tehdä Venäjästä maailman ravintoaitta* - viljelykelpoinen maapinta-ala kasvaa juuri Siperiassa ja siperialaisen puun merkitys kestävän kehityksen metodilla on se toinen talouden suurmahdollisuus Venäjän kansantaloudelle, jossa nyt on otettu tosissaan aivan tavallisen kansan elinolojen nostaminen.

Kiinassa presidenttiys ei ole päällimmäinen asia - siellä Xi Jinping' llä on kolme titteliä
|1 ja on liki varmaa, että Putin haluaa palauttaa valtapolitbyroon organisaation - ja samalla Putin saa tuon "istuvan politbyroon" puheenjohtajan tittelin, ollen vielä viimeiset viisi vuotta presidenttiytensä jälkeen de facto ylin vallankäyttäjä. >
  1. Keskussotilaskomitean puheenjohtaja
  2. Kommunistisen puolueen pääsihteeri
  3. Presidentti ja istuvan politbyroon puheenjohtaja
...

Putin esitti isoja muutoksia Venäjän perustuslakiin ja sytytti spekulaatiot – Hallitus erosi heti, pääministeriksi nousee veroviraston johtaja


Ilkka Luoma 

2 - Aikanaan Neuvostoliitto Josif Stalinin ja Kiinan Mao Zedongin aikana yhteys oli tiivis ja Kiina otti malleja Moskovasta - niiden ollen vieläkin osin voimassa --- sitten koitti välirikko.

Kiinassa Xi käyttää myös titteliä Kansan vapautusarmeijan "ylipäällikkö" sekä Kommunistisen puolueen pääsihteerin - kohta puhemiehen - titteliä. Tuo organisaatiokaavio nostanee myöhemmin Putinin samankaltaiseen johtajuuteen kuin Xi' llä on nyt Kiinassa.

Venäjä on nähnyt, että haettaessa maailmallemme uutta
valtahajautusta - on USA' n maailmanpoliisiroolitus poistettava ihmiskunnan US-toimintatyökalupakista. Maailma ei ole enää yhden käskytys, vaan palloamme tulee ohjastamaan erilaisia malleja - ja tuota mallia rakennetaan nyt täysillä itä-akselina, yhdessä Kiinan ja Venäjän kanssa. Molemmille on yhteistyöstä paljon hyötyä.

Venäjä on maailman suurin yksittäinen raaka-aine- ja ravintolähde - vähintäänkin potentiaalina. Kiina on kohonnut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014) - kun nämä kaksi "suurinta" yhdistetään - antaa se koko muulle maailmalle uusia mahdollisuuksia nähdä miten pallollamme on elettävä, jotta se säästyisi siitä katastrofista, johon paljolti lännettynyt kasvuhokema on meitä kaikkia viemässä.

Voisimme nähdä BRICS-maiden yhteyksien kiinteytyvän, sillä niiden malli toimia - tuo todellista voimaa vaihtoehtoisuuteen. Kiina on jo kertonut, että heidän yhteiskuntajärjestys on jo vientituote.

Miten paljon Venäjä voi, tai haluaa siitä omaksua - jää nähtäväksi. Maailmallinen monopoli kääntyy vähintäänkin duopoliksi - kiintoisinta on EU, jonka yhteiskuntakehitys on moderni, hapuileva, mutta innovatiivisuudessaan lupaava! e

..
FB

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
HS: Putin nimitti uuden hallituksen: Lavrov ja Šoigu jatkavat, mutta talouslinjan arvellaan muuttuvan

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006380167.html -

...
Ilkka Luoma 22.1.2020 - 9:01

Venäjä ja aiempi Neuvostoliitto ovat suosineet pitkäaikaisia ulkoministereitä. Sergei Lavrov on nousemassa asemaan muinoisen legendan Andrei Gromykon rinnalle.

Lavrov tuntee USA' n ja monet muut maat - jopa paremmin kuin kolleegansa noista maista, siksi useita kolleegaministereitä Lavrov on tavannut ja heidän kanssaan neuvotellut. Ehkä kuitenkin Josif Stalinin aikainen Molotov on se kaikkein kuuluisin Moskovan ulkoääni - oli isäntänsä palvelija, kuten Gromyko Leonid Brezhnevin ja Lavrov Vladimir Putinin.

Nyt Putin operoi uutta Venäjää. On aika muuttaa linjaa, jota on pohdittu viimeisen vuoden aikana. Kremlissä on ollut edellisten 12 kuukauden ajan poikkeavan paljon tulevaisuuskokouksia - ennalta kirjoitetun agendan mukaisesti.

Oli aika tullut eteen - muutoksen aika. Venäjällä on tuohon muutokseen yksi erinomainen mahdollisuus - siellä ei tarvitse käydä "loputtomia komiteamietintöjä menettelytavoista", vaan suunnitelmissa voidaan edetä määrtietoisesti - demokratia ei kuki rikkaruohoina hyötykasvien sekaan - vaan syntyy pienessä piirissä tulosta, joka tosin voi mennä väärinkin!

On ennustettu, että Putin ja Kreml haluavat katsoa mallia menestyneestä valtiosta - maailman suurimmaksi taloudeksi kasvaneesta Kiinasta, jonka kanssa Kreml soittaa samoja säveliä kuin muiden sisäisiin asioihin puuttumattomat kiinalaiset, jotka hekään eivät tarvitse rikkaruohostoa määrätietouspäätöksien sekaan - hidastamaan kehitystä, kun nyt on pakko toimia.

Putin saa Kiinasta suoraan mallin uudelle valtaorganisaatiolleen. Kiinan nykyinen johtaja ei ole niinkään presidentti, vaan sotilaskomitean puheenjohtaja ja puolueen pääsihteeri - ehkä kohta puhemies - Mao Zedongin mallin mukaisesti.

Putin voi katsoa itselleen aseman presidenttiytensä jälkeen, viideksi vuodeksi, ollen "istuvan politbyroon" puheenjohtaja, sitä on erityisesti Kiinassa Xi.

Tuo "istuva politbyroo" Kiinassa on jäänne Stalinin Neuvostoliitosta, ja se käyttää korkeinta päätösvaltaa kansalle merkittävissä asioissa.

...