perjantaina, tammikuuta 03, 2020

USA halunnee sodan Persianlahdelle - se olisikin jo kolmas



...

HShttps://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006361273.html  - 

...
US-presidentti Donald Trump jatkaa aiemman presidentti Barack Obaman periaatetta - "lupaa tappaa" -jamesbondmaisesti ---
Kenellä/ keillä on oikeus tällaisiin vieraiden valtioiden kansalaisten tappamiseen - ja millaisten periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti. Miten määritetään terrorismi ja miten vapaustaistelu (tässä vapaustaistelu voitaisiin määrittää US-miehityksen poistamisena, joka alkoi US-hyökkäyksellä Irakiin vuonna 2003 - ilman mitään YK-mandaattia).

[2011] "Lupa tappaa" - Agent Obama
Obama tapatti Osama bin Ladenin. USA:n erikoisjoukot tappoivat tappamisen käskyttäjän.
Muistammeko kuinka paljon siviilejä amerikkalaiset pommikoneet tappoivat Vietnamissa? Emme – luku oli noin miljoona – My Lain*] tarina – ”iho oli repeytynyt pikku tytöltä – napalmilla**] – tuolloin tavalliset amerikkalaiset hylkäsivät Vietnamin sodan” – kansa oli puhunut. Entä nyt, mikä kansa puhuu – kun tappaminen kostettiin tappamisella – Saddam Hussein syndrooma. ”Lupa tappaa” –agentti Obama.
.
Aiheesta ilman maksumuuria ~ https://yle.fi/uutiset/3-11143091 - 

Nyt Trump otti käyttöön obamallisen tavan "lupa tappaa", tässä kohdin tilanne on aivan eri kuin Obaman aikainen bin Ladenin murha. Olihan kiistatta näytetty toteen, että bin Laden oli 9/11 terrori-iskujen takana.
Samoin sanotaan US' n tappaneen ISIS-johtaja Baghdadi' n - tosin täsä kohdin olisi muistettava ISIS-järjestön synty [ ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tuhkasta - ]

Nyt trumppistiseen käskyyn tappaa - on paljon kiistanalaisempi syy, paljolti vain amerikkalainen tapa puuttua ja sekaantua vieraiden sisäisiin asioihin. Täsä kohdin Lähi-idän konfliktoituminen on paljolti syntynyt US-sekaantumisina: Irak 2003-, Libya 2011 ja Syyria 2013 -.

Iran ei ole yksin. Iran sopimuksen takana ovat niin EU, Kiina kuin Venäjäkin. Vain US on Trumpin mahtikäskyllä yksipuolisesti irtautunut Iran-sopimuksesta, josta alkoi uhkaaminen, kiristäminen ja lopulta pakottaminen.
Nyt odotamme hyvin huolestuneina vastatoimia***, mutta jos Iran olisi nyt viisas - se jättäisi kostamisen sikseen.

...
.

Ei kommentteja: