torstaina, tammikuuta 30, 2020

Presidentti Trumpin rauhanehdotus on liki sodanjulistus!




...
Syyn ja seurauksen laki pelaa omaa peliään - vahvemman hyväksi

Pahaa ei voi pahalla kostaa - eikä kuuluisan lausahdus käännetystä poskesta käy tähänkään tapaukseen. Kaiken takana kummittelee Israelin ydinase, joka mahdollistettiin Ranskan ja US' n avulla - muuriksi jotain sellaista vastaan, johon ei historiallisesti olisi edes täyttä oikeutta.

Mikään maailman jumalista ei voi luvata luvattua maata vain jollekin ryhmälle. Ihminen, biosfääri ja mikä tahansa eliö kuin olio ovat tasan yhtä tasa-arvoisia kierron luovutusvaiheessa, kun luopumisen hetki koittaa - kaikille.


Maata ei ihminen voi yksin omistaa - maa on osa biosfäärillistä kasvustoa - myös Palestiinan ja Israelin alueella

[2013] Myötämielisyys, valloitettujen alueiden luovutus takaavat parhaiten rauhan alueelle, sillä palestiinalaiset ovat yhtä väsyneitä jatkuvaan sotaan, murhiin ja väkivaltaan. Ihmiset haluavat rauhassa elää arkielämäänsä; syödä, jatkaa sukua ja harjoittaa uskontoansa sekä tyypillisiä tapojaan.
...
Israelin taloudellisesti vahvempana ajattelisi ymmärtävän vastaantulon ja näin parhaiten takaavan itselle normalisoituvan yhteiskuntaelämän. Israelin sotahaukat eivät halua tasapainoa. Pitääkseen valtaansa yllä, haukat haluavatkin lietsoa väkivaltaa ja pelon ilmapiiriä.

US-presidentti Donald Trumpin ehdotus on liki nyrkki päin palestiinalaisten kasvoja - se ajaa vain Israelin ja juutalaisten etuja. Palestiinalaiset jopa ajetaan ulos vesien ääreltä - Jordan-joelta ja Kuolleen meren rannoilta. Mikä oikeuttaa tuon tulevan vesisodan siemenen kylvön?
...

Molemmilla puolin on sotahaukkoja - Israelin libermanilaiset jopa uhosivat Egyptin Assuan-padon räjäyttämisellä* - aikanaan. Aika on ehkä tehnyt tehtävänsä ja malitillisuutta on syntynyt korskean itsepäisyyden tilalle?
.
*https://fi.wikipedia.org/wiki/Avigdor_Liberman  - " ... Libermania on ajoittain arabivastaisuudesta ja useat Israelin kansanedustajat ovat nimittäneet häntä rasistiksi.[6] Hän ehdotti 1998 Egyptin hukuttamista pommittamalla Assuanin pato vastineeksi Egyptin tuesta Jasser Arafatille. ... "

Toisen puolen samankaltaiset ääriainekset – jihadistit - helposti ryhtyvät samaan; kierre on valmis. Israel ei voi kostaa muinoin juutalaisten kohtaamia kärsimyksiä. Mikään inhimillinen kristillisyys ei kehota vastaamaan "pahaan pahalla”

...
Entä nyt, kun USA jäi yksin YK' ssa ja sen turvaneuvostossa?
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9969377 – YK' n turvaneuvoston 14 maata tuomitsevat USA' n tunnustuksen]

Alkaako tästä eurooppalaisten ja amerikkalaisten paljon odotettu ”välirikko” ja osaltaan oma kokonaisvaltainen eurooppalaispuolustus yhdessä Venäjän kanssa. Alkaako nyt venäläisten johtajuus Lähi-idässä – saivathan he pyynnöstä tullen Syyriankin jonkinasteiseen ”tasapainoon” - samoin Venäjä lämmittelee suhteita myös Iraniin, jota US kutsuu jo ”pahan valtakunnaksi” …

… entä rauhanneuvottelujen jatkuminen – Israelin ja Palestiinan välillä, jossa Venäjä on luvannut niitä jatkaa, kun amerikkalaisten uskottavuus katosi - ”yhden väärän tunnustuksen myötä”?


Liian harva pyrkii Lähi-idässä kohti rauhaa
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006353437.html -


...
Ihmisten täytää saada Elää - molemmin puolin muuria, joka hiljalleen murennetaan yhteisen edun nimissä - ja varsinkin silloin, kun luottamus ylittää epäluulon ---

...
EKSTRA linkit ---

TIEDE 1 -   1.230 lukijakommenttia
TIEDE 2 - 21.918 lukijakommenttia

Ei kommentteja: