lauantaina, tammikuuta 25, 2020

Merivoimat ovat piilossa olevaa pienuuden roboparviälyä - ei suuria sota-aluksia




*

...
1 - Oma itsellinen puolustautumisen doktriini on kansakuntamme haluama malli olla omansa, ja olla sekaantumatta muiden ulkoisten sisäisiin ongelmiin - hoidamme omamme, myös merialueilla.

Meillä ei ole sellaista dilemmaa kuin rakkaassa Ruotsissamme, jossa nähdään sukellusveneitä "vihulaisten taholta jo joka luodon takaa" - nythän vain on yksi varma tapaus - kun Neuvostoliiton dieselsukellusvene ajoi yksinkertaisesti karille - Ruotsin merialueella.

Muut "havainnot" ovat epävarmoja - jopa papparaisten puusoutuvenehavainnoiksi varmentuneita --- meillä Suomessa täällä idän ja lännen vedenjakajalla ei ole varaa haihatella - vaan keskittyä ensisijaisesti hoitamaan ulkopolitiikka tavalla, joka on arvopuolueeton kaikkiin ilmansuuntiin.

Me emme halua olla Natossa, emme lännen sotakoneessa - siispä annetaan järkevästi ne vermeet merisotilaille, mitä he perustellusti haluavat - ylläpitämään puolueetonta puolustautumisen doktriiniamme.



Me tiedämme idän edut ja haitat. Tiedämme mitä merkitsee sota. Menetimme aikanaan suuren panssarilaiva Ilmarisen [ https://fi.wikipedia.org/wiki/Panssarilaiva_Ilmarinen - ] - miinaan, joka on merilläkin se tehokas tapa pysäyttää vihulaiset. Ilmarinen upposi omaan miinaan? >





...

HS:

Suomen uudet sotalaivat saavat huipputarkat vedenalaiset korvat, ja jatkossa sukellusveneiden piileskely Suomen vesillä vaikeutuu huomattavasti

...
Ilkka Luoma 

2 - Meriraja on aina veteen piirretty viiva, kuten ilmassakin

Tältäkin osin kansa kehottaa malttiin ja sopivaan rauhallisuuteen. Useat ilma- ja merirajaloukkaukset ovat (puoli)vahinkoja - niin idän kuin lännen puolelta. Selviin loukkauksiin reagoimme napakasti - ollaan hereillä, ei lapsuilla.

Suomen pakolliseen asepalvelukseen määräävä laki on erinomainen, ja tavallinen normaali suomalainen käy varusmiespalveluksen vastuullisesti. Nuoret naisetkin voisivat olla osa sitä.

Se mitä hankitaan merillemme on teknologiaa ja parviälyistä roboautomaatiota - huomenna jo, sillä meidän merialueet ovat saarivoittoisia, rikkonaisia ja vedeltään matalia - tänne ei purjehditä pullein purjein - suuret sotalaivat karahtavat karille. Ylihuominen on pienien tekoälyohjautuvien droneautomaatioiden - niin ilmassa kuin vedessä - päällä ja alla!

Havaitseminen on ensiarvoista, ja oma piilossa olo viimeiseen saakka - hengissä pysymistä. Ennen suuruus oli valttia - nyt pienuus on etu, sillä se havaitaan vasta, kun on liian myöhäistä - hyökkääjälle!

Toivottavasti vastuusotilaat ja vieläkin ymmärtävämmät vastuupoliitikot oivaltavat mistä on huomenna kysymys - olemme erikoisvaltio idän ja lännen vedenjakajalla ja pärjäämisemme perustuu aina taitoon neuvotella diplomaattisesti kuin ollen sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Tämä on erityisen ratkaisevaa laajan rajapinnan osalta itään - jossa on valtio, joka on se toinen ydinasesuurvalta. e

...

Ei kommentteja: