keskiviikkona, tammikuuta 22, 2020

Lapsiperheissä iloitaan vaihtelevassa tapahtumavirrassa!




*

...

HS

Pikkulasten vanhemmat ovat muita tyytyväisempiä elämäänsä, puhe arjen raskaudesta ei saa tutkimuksesta tukea


...
Ilkka Luoma 

Lapsiperheet ovat jatkuvassa hyörinässä, ja näin ei jää aikaa liiaksi miettiä elintason, vapaa-ajan kuin muidenkaan filosofioiden kanssa. Lapsiperheellä on normaalisti käynnissä se toinen evoluution "määräämä" perimätekijä - kasvatus ja huolehtiminen.

Lapset vaativat tänä päivänä huomattavasti enemmän kasvatusta ja opastusta, sillä lapsien kohdalle tulee entistä enemmän ulkoisia vaikutteita, joiden osalta vanhempien pitäisi osata lajitella hyödyllistä ja turhaa. Kaikki tämä tuottaa paljon työtä, joka parhaimmillaan antaa tuloksia, jotka luovat tyytyväisyyttä.

Kasvatus on työtä ja työ on ihmisen elämän suola - pääsee toteuttamaan ja mikä tärkeintä tuottamaan tuloksia omille - omien sukutekijöiden seuraavia perintötekijöitä. Kasvatus on se toinen tärkeä tekijä - itse lisääntyminen se ensimmäinen ... Lisääntyminen ja kasvatus kulkevat eheänä janana ajanvirrassa.

Kasvatus on mielekästä työtä, jonka tuloksia voit mitata useimmiten liki heti. Onnellisuus ja hyvä mieli syntyvät tuloksista mitä itse omin silmin näkee - heistä tärkeimmistä, joiden tehtävä on taas viedä eteenpäin kasvattajansa geenejä. Tapahtumasarja on alkuunsa pitkä - meitä kaikkia ajatellen loputon - aina hamaan menneisyyteen saakka. Sen ymmärtäminen tuottaa tyytyväisyyttä olla mukana tässä suuressa luonnon näytelmässä.

Tyydytystä tuo sekin, että tämä kasvatustyö on yhtä arvokasta - teki sen vuorineuvos tai lakaisukoneenkuljettaja - tänään kaikki huolella ja vastuulla tehdyt työt ovat yhtä arvokkaita. Lopulta tuo kasvatus on se työ, joka tuottaa huomisen, kaikki muu oheispöhinää tuon perustavalun päällä.

Kaikki nämä tuottavat iloa, tyytyväisyyttä ja perheyhteyttä - ollaan mukana tärkeässä, ja kerrankin omin voimin ... toki kasvatusvastuuta sälyttyy myös yhteiskunnalle, jonka tekemä työ lomittuu omaan perheyhteyteen.

Kaikella on varjopuolensa. Syntyvyys vähenee hälyttävästi. Miksi, siihen on monta syytä, mutta se onkin jo oman tekstinsä arvoinen*. Lapsiperheet ovat yhteiskunnan peruskallio, ja ne voisivat olla yhteiskunnan erityisessä suojeluksessa.

...

Ei kommentteja: